Ja, hur var helgen?

Haha, får nog motvilligt erkänna att jag gick ut på lördagen och söndagen var sjuuukt seg.
Men trots massa minus lyckades jag övertala min rumskompis att vi INTE skulle käka varken kebab eller pizza på vägen hem som vi brukar.. Vi gjorde pannkakor istället när vi kom hem. Inte jättenyttingt kanske men bättre än alternativet.

Fredagkvällen var bra och alla måltider har varit bra hela helgen, så jag är ändå nöjd..

Denna veckan däremot är lite svår för mig att hålla fast vid både träning och kost. Har tenta på fredag och hela min klass är i upplösningstillstånd för tillfället.. Blir långa dagar och väldigt lätt att käka godis etc för att hålla sig vaken och koncentrerad. Fast jag måste säga att jag är lite stolt över mig själv för jag har lyckats övertala min pluggkompis att vi ska satsa på frukt, vatten och lite mörk choklad då och då. Och det går riktigt bra.

HUr går det för er?

Helg

Det här ska inte hända i helgen. Brukar dock inte fyllekäka, men en hel del alkohol brukar förtäras.. Den helgen blir nog lugn. Iaf ikväll, får se lite vad som händer imån. Men jag vill ha ett bra resultat denna veckan och eftersom måndagen och var kass så får jag ta igen det nu i helgen.

Och en kul sak, mamma satte in pengar på mitt konto bara sådär och sa att hon tycket att jag skulle handla mat för dem. Hade kanske klagat lite till henne i telefon och som den ängeln hon är så gjorde hon mig världens tjänst. Så nu har jag kött i frysen och grönsaker i kylen. Wiie. Kommer bli en bra helg.

Idag blir det BodyBalance vid tolv sen massa plugg. Nu tänkte jag käka frukost och förbereda maten för resten av dagen.

Hoppas ni också är taggade inför helgen!

Koka soppa på en spik

Fick en kommentar på mitt förra inlägg där det ifrågasattes om jag klarar mig på den maten jag skrev att jag skulle äta. Måste kanske förtydliga det att jag är inte nazi med att banta. Jag är inte tjock, jag vill bara bli av med de extrakilon jag lagt på mig de senaste åren. Jag är 23 år gammal och jag har ett par år till på mig att vara mitt allra snyggaste, den kommer det bli svårare. Jag känner att om jag inte börjar rätta till mina grundtankar om kost och träning nu och får in det som rutiner i vardagen så kommer det bara bli svårare senare i livet.

Ibland kanske jag låter strikt men det är bara för att peppa mig själv och det är lättare när man inte går och tänker "men jag är ju ändå inte tjock, jag kan lika gärna äta det här och det här med". Det jag vill ha sagt är att jag går inte omkring och är hungrig. Visst jag sätter upp en "meny" för att ha en ram att hålla mig till men sen får jag inte panik om jag är hungrig och bestämmer mig för att äta ett extra äpple eller nån morot eller kanske en extra portion havregrynsgröt.

Grejen med min matsituation just nu är att jag är pank. Jag strulade till det med kurser förra året så jag har inte möjlighet att ta CSN, jag jobbade inte på hela sommaren för jag var inte hemma pga av utlandsstudier (btw min första sommar som jag inte jobbat, har jobbat varje lov sam kvällar och helger under skoltiden sedan jag var 16. Bara så ingen får för sig att jag är lat och le. Det jag saknar för att få CSN är 5 ynka poäng. Jag väntar på att de ska skickas från Frankrike så jag kan tillgodoräkna dem. Då är det lungt igen.

Jag VILL inte äta pasta och bröd. Visst det är billig mat men det är varken bra för kroppen eller speciellt gott. Jag tänker på det ofta. Vad enkelt det hade varit att banta om man bara hade pengar. Ett par PT-timmar i veckan och nyttig god mat. Nyttig mat är god mat... oftast.

Jag klagar inte å min situation som student. Jag tycker att studiemedlet räcker. Man ska inte leva i lyx när man går på bidrag och statliga lån. Jag tar dessa lånen för att överleva och klara mig fram till den dagen jag kan börja jobba. Så den dagen jag får CSN så kommer jag äta bättre. Nu vill jag bara ha billig mat som jag tycker om, och det äter jag. Ok havregrynsgröt är inte min favoritmat med med äpple och kanel så är det inte så farligt det heller.

Så vill ni hjälpa mig med att berätta om goda recept, råvaror etc som är billiga så är jag "all ears". Jag är väldigt öppen för förslag och förbättringar. :) Shoot..

En vecka på 6 dagar--

Denna veckan har bara 6 dagar. Tis- Sön. Måndagen finns inte. Den har inte hänt och jag vill aldrig mer tänka på den igen.

Så tisdag. Vad är planen?
Planen är att simma kl 06.30. Och det ska jag ge mig FAAAN på, det blir straffet för måndagen som försvann i en sockerdimma.
Sen är det step på kvällen och det ska också hinnas med.

I matväg blir det:
Frukost: 2 ägg och 4 finncrisp
Mellanmål: Äpple
Lunch: Tonfisk, rödbeta och kikärter
Mellanmål: Nutri
Middag: Havregrynsgröt med äpple och kanel

Dag 1

Har lite svårt att komma igång med massa träning idag eftersom jag ligger efter i skolarbete som ska vara klart imån. Men tänkte åtminstonde ta en kvällspromenad. Imån får jag ta tag i maxtesten.

En upptäckt jag gjorde igår. Min rapsolja innehåller med kcal än det flytande margarinet. Här trodde jag att jag var duktig och stekte i olja... inte då. Men det finns säkert bättre oljor, får kolla det nästa gång jag handlar.


6 veckorsutmaning

20/9 – 31/10
Under dessa 6 veckor ska förutom veckoutmaningarna (veckoutmaningarna får dock räknas in i nedanstående), detta avverkas:

150 km ska avverkas på frivilligt sätt. Simning, cykling, promenad, löpning, rodd osv.

30 träningspass ska avklaras. Vad som är giltigt som ett träningspass avgör du själv.

1 h i plankan, på knä eller tå, rak eller sidoplanka.

500 armhävningar, på knä eller tå.

20 min jägarvila.

 

4 intervallpass. Du väljer själv om du vill springa/gå/cykla/simma etc etc. Alla sätt fungerar!

1 stretchpass/avslappningspass/yogapass/meditation per vecka.

1 valfri och personlig utmaning för hela perioden. Det kan handla om precis vad som helst, om träning, välmående, vikt, mat, godisförbud. Etc.

 

Hittade denna utmaningen på Ellas blogg. Tyckte det lät intressant. Ska ni vara med?

Mitt personliga mål är att väga under 65 kg när detta är klart. Dessutom ingår lite andra utmaningar ni kan läsa dem på Ellas blogg som jag länkade till innan.

 

Vad gör vi? Nu kör vi!

En sak till som ingick vad att man skulle bestämma en belöning som man skulle få om man klarade utmaningen. Min belöning ska vara att köpa nya träningskläder för de jag har är så himla tråååkiga.


Tennis

Jamen, tänkte avsluta den här träningsveckan med tennis. För andra gången i mitt liv, men det kommer säkert gå bra.

Hur har jag tränat i veckan då?

Måndag: -
Tisdag: Body Step + Badminton
Onsdag: Body Balance
Torsdag: Simmning
Fredag: Tennis
Lördag: Vila
Söndag: Vila

Har sån träningsverk nu så känner att jag ska ta den här helgen och vila så jag kan köra Step på måndag. Har lyckats övertala tvp amerikanska killar att följa med. Ska bli kul att se dem hänga med i passet. Inte för att jag på något sätt är grym men de är sånna lite macho/biff/gymkillar. Fast å andra sodan har jag känt dem i ca 4 veckor så de kanske har danskarriärer bakom sig båda två :) We'll see...

Hur?

Hur går man från bästa högernian i handbollslaget, MVG i skolidrotten, att killarna i klassen vill vara i ens lag när det är fotboll/handboll/innebandy/andra lagsporter till att bli skrattad åt när man säger att man faktiskt är ganska sportig?

Nu vet jag ju att killen jag sa detta till trodde jag skämtade. Han menade verkligen inget illa. Och efter att ha sett mig nu när jag var och simmade idag så får jag väl skylla det på misg själv och inte honom.

Det är bara konstigt hur man kan komma från en livsstil till en annan så lätt.

Phuuu..

Haha, hoppsan, kollade lite fel. Kollade kj istället för kcal. Lite skillnad där.

Makrillen är förlåten. Det var 180kcal / 100g så jag får dra bort 570 kcal vilket ger mig ett intag på 1070 kcal hittills idag. Gött. Det firar vi med en nutrilett med extra extra vatten (mkt godare så).

Skyller på makrillen...

Frukost:
Havrafras, fil, kanel, 1/2 äpple = ca 205

Lunch:
1 paket bacon och 2 ägg. Meningen var att halva paketet skulle vara till kvällsmaten men... det var ju så gott så jag kunde inte hålla mig. Antar att jag får vara nöjd med att det var bacon och inte godis jag tryckte i mig... =ca 550

Efter träning:
Makrill i tomatsås + 5 finncrisp = ca 875

WHAAAATTTTTT???? Kollade preciskcal på Makrillen!!!!!!!! 750 kcal/100g. Det är ju sinnesstört! Hur är det möjligt? Det är ju mer än hälften av det jag ska äta på en dag... Åhh. suck. Trodde det skulle vara typ 200 kcal.. fail.

Planer för kvällen. Gå till studentpuben. Kommer nog bli en öl eller cider där. Fast kanske kan sikta på vin istället.. Haha, kommer bli utskrattad. Vin på studentpuben.. Hihi, vilket skämt.

Så denna dagen har inte blivit så bra som jag tänkt mig. Men å andra sidan så har jag ju hållit mig till mat och inte helt kass mat heller.. Men 1630 kcal talar väl för sig själv. Å andra sidan har jag vart och simmat idag så det får väga upp.. Får skylla den här dagen på makrillen. Det var den som förstörde..

Fortsättning...

Tror att en anledning till att det gått så bra med maten dessa två dagarna är att jag planerat i förväg.. så jag fortsätter väl med det. Och så skriver jag ned det här för då känns det seriösare. Att det inte går att funska på samma sätt.

Förresten är det nån annan här som räknar kalorier? Eller som vet något om det för jag vet inte om jag räknar rätt. Jag trodde att om man gick på sån här "diet" eller vad jag ska kalla det så skulle man vara hungrig mycket oftare. Men det är inte jag. Glad är jag men det vore ju tråkigt att göra fel...

Frukost: Fil + havrefras + 1/2 äpple + kanel (205)
Mellanmål: Nutri (110)
Lunch: Biffar + morötter + keso (320)
Mellanmål: Nutri (110)
Middag: Ägg+ 1/2 paket bacon (325)

Summa: 1070 kcal

Nöjd med dagen

Hihi. Vad nöjd jag är med dagen!
Maten har gått superbra och träningen med.

Började med promenad till skolan på va 25 min eftersom min cykel blev stulen i helgen. Var inte ens irriterad för det eftersom jag kunde lyssna på Håkans nya låtar. Det har verkligen gjort min dag.

Nu ikväll har jag kört ett pass Body Step vilket var gryyymt jobbigt och kommer säker bli ännu värre när jag lyckats få in stegen. Efter det mötte jag upp några kompisar och körde badminton 1,5 h. Eller jag kan ju inte så det var inte jättekrävande. Men jag var i rörelse.

Wiiie vad lycklig jag är. Lyckats med hela dagen perfekt och så Håkan låtarna på det.

Hur har det gått för er?

Inför tisdag

Det är ju inte så att jag har seminarie imån och en tresidig sammanfattning av 4 kapitel i en bok jag måste göra. Vilken tuur. Eller inte. Orkar inte skriva den dr grejen så därför har jag roat mig med att strukturera upp morgondagen..

Så här tänkte jag.

Frukost:
Gröt med kanel och äppel = ca 160 kcal
Två finncrisp med ägg = ca 125 kcal

Mellanmål:
Nutri = ca 110 kcal

Lunch:
Kålsallad med mammas biffar och keso = ca 350 kcal

Mellanmål:
Nutri = ca 110 kcal

Middag:
Biffar med keso och ägg = ca 365 kcal

Summa: 1220 kcal

Så imån finns inga marginaler för att äta nåt mer. Det är dock de där biffarna jag inte vet exakt hur mycket jag ska räkna på jag tog 200 kcal på dem ungefär. Vet ju inte hur de är lagade eller så. Mammas köttfärsbiffar. Mums, alltid nice när man vart hemma och mamma skickat med mat.

När det kommer till träning så är planen Body Step. Det ska bli kul. Det är mitt första Body Step pass. Någon av er som går på det? Vad tycker ni?

Bra dag

Idag har maten varit helt perfekt. Avvek lite från min planering men har hållit mig under 1200kcal och i princip bara nyttiga saker.

Peppad jag är! Enda minuset är att träningen inte hinns med. Nya tag imån på den biten. Då ska jag ha full pott både på mat och träningssidan.

Hur har det gått för er?

Inför måndag

Jaha, denna veckan glömmer vi fort som attans. Nya tag imån.

Planering

Frukost:
Filmjölk, havrefras, ägg och finncrisp
ca 70+104+75+50= 299

Mellanmål:

Nutrilett
ca 110

Lunch:
Lax och kål/morot/äpplesallad och keso
146+14+27+30+90=307

Mellanmål:
Ägg
73

Middag:
Nutrilett+ banan
ca 110+100= 210

Summa: 999

Vad tror ni om min uträkning? Är det nån som räknar kalorier här?
Jag har börjat med det. Tycker det är ganska intressant att se hur mycket man faktiskt kan stoppa i sig.
Bör egentligen äta ca 1200 kcal om dagen. Vilket ger mig här ca 200 kcal som jag kan äta ifall jag skulle känna mig hungrig under dagen.


Förutom detta är det planerat med en morgonpromenad på minst 40 min. Hinner jag klart med plugg etc så är det heller inte omöjligt att det blir Body Balance kl 20. Men det återstår att se.

Uff

Känner att jag måste skriva av mig lite. Denna veckan går interiktigt som planerat. Det har varit mycket plugg på universitetsbiblioteket med allt vad det innebär. Dåliga möjligheter till lunch, dåligt blodsockernivå -> godissug. Dessutom är det inte så lätt att undvika frestelser då mina klasskompisar köper godis och läsk etc. Det är skitsvårt rent ut sagt.
Dessutom fick jag reda på idag att jag klarat en tenta som var JÄTTEviktig! HAde jag inte klarat den hade jag fått problem med andra kurser och med CSN. Så yey :) för att fira det hade min kompis köpt me sig bakelser och grejer. OCh då gåår det ju inte att säga nej.

I helgen blir det hemmamys med familjen och bröllop så då kommer det också gå skit. Får helt enkelt bara tänka på att äta med måtta inte för mycket. Sen nya tag nästa vecka.

Annars är jag rätt duktig och har laddat ned en app till min iPhone som räknar kalorier åt mig. Ska ligga på 1200 kcal om dagen. Att räkna detta har gjort mig lite mer medveten om vad jag bör och inte bör äta. Så nästa vecka kör jag hårt på det med.

Träning har det heller inte blivit pga förkylningen. Inte heller de där promenaderna jag lovade mig själv.

Fan vad kass jag är denna veckan.. Vet inte om jag ska skratta eller gråta..

Menmen, det är bara att härda ut, resa sig och gå vidare nästa vecka..

Sammanfattning

Tänkte sammanfatta veckan som gått. Min första vecka. Jag tycker i det stora hela att det gått ganska bra. Visst att jag haft ganska mycket hinder då jag var upptagen med nollning. Men jag har börjat tänka mycket på vad jag äter, när jag äter det och hur ofta. Så det är ju ett framsteg kan jag tycka.

Jag känner mig mycket laddad inför nästa vecka. Jag kommer dock inte kunna träna så mycket då jag dragit på mig en förkylning och vågar inte riskera att bli sängliggande.

Helgen kommer dock bli svår då jag åker hem till familjen och vi ska gå på bröllop.

Så veckans mål:
- Minst tre "träningspass" (blir jag frisk så blir det träningspass är jag fortfarande förkyld så blir det promenader)
- Äta nyttigt varje dag fram tills fredag (efter det göra mitt bästa men inte vara jättestrikt)
- Köpa en våg (jaa jag vet vad jag har sagt. Men jag har ändrat mig. Vill gärna se viktresultat. Känns som att det syns snabbare, och jag behöver motivation i form av resultat)

Nej nej nej

Åh, att detta alltid ska hända. Så fort jag börjar komma igång med träning så blir jag sjuk. Denna gången vet jag att det handlar om att jag de senaste två veckorna har vart så stressad med nollningen etc. När det då lugnar ned sig så blir jag sjuk. Händer jämt. Attans!

Idag har det gått bra med maten.
Frukost, 10.00: Bacon och ägg (var mätt jättelänge sen efter det)
Mellanmål, 13.00: Naturdiet shake (Satt på bibblan och pluggade, så det passade jättebra att ta med en sån. Var mätt efter frukosten men tog den som energipåfyllning och i förebyggande syfte)
Lunch, 16.00: Kroppkakor (inte världens nyttigaste kanske, åt inte så många och de var små, sånna man köper på IKEA, skippade iallafall smöret och åt med bara sylt)
Middag, ca 19.00: Tänkte göra någon pastasås på den turkiska yoghurten jag köpte härom dagen.

Om jag mår bättre imån så blir det antingen BodyStep på förmiddagen eller BodyBalance på kvällen.


Handlat

Idag har jag varit och handlat. Är riktigt nöjd faktiskt för det slank inte ned någonting onyttigt.
Jag köpte ägg, tonfisk, makrill i tomatsås, turkisk lättyoghurt, potatissoppa (viktväktarnas)och så köpte jag en laddning Naturdiet Choklad och en Nutrilett skogsbär. Detta är lite för att jag är en himla lat person och jag tänkte att det kan vara bra att ha hemma om man inte har tid/ork att laga mat. Så kan man bara ta en sån :)

Nu ska jag packa min träningsväska och gå ned till gymmet och köra ett Body Balancepass. Ska bli kul, första gången jag går på det.

Vi hörs senare!

Personligt

Har inte så mycket att tillägga om mat och träning. Det går ok, lite snedsteg och lathet då och då. Men jag kämpar på.

Vad jag tänkte på är att ni vet ingenting om mig förutom hur jag vill göra för att gå ned i vikt. Jag följer en hel del viktbloggar men när jag tänker efter så vet jag nästan ingenting om personerna bakom. Det tycker jag är lite tråkigt. Jag vill vara anonym, precis som många av er, men tänkte att jag kan berätta lite iallafall.

Charlotte heter jag egentligen, vilket i sig inte är ett fult namn men med min dialekt så låter det fruktansvärt. Jag gillar det på engelska och på franska men med bonde-dialekt så funkar det inte riktigt. Jag är 23 år gammal vilket också är en av de bidragande faktorerna till att jag vill komma i form. Det här är liksom den tiden i mitt liv där jag ska vara som snyggast. Sen går det ju bara utför :P

Jag läser mitt tredje år på en medie och kommunikationsutbildning i en medelstor stad. Vad jag vill göra efter har jag inte riktigt klurat ut ännu. Jag skulle vilja flytta till Göteborg, så långt har jag kommit i mina planer :) och nu är det bara ett år kvar. Hjälp!

Kan inte ni berätta någonting om er själva, välj vad ni vill, vad ni gör, vad ni skulle vilja göra, vad ni tycker om. Ja ni fattar.. :)

RSS 2.0