Kväll

Idag har vart hektiskt. Hade tänkt gå och simma idag på morgonen men var alldeles för trött när jag vaknade. Sen hade jag föreläsning 9-12 och sen hem och äta, skriva rent föreläsningsanteckningar, skicka lite mail och sen iväg på brännbollsturnering. Så brännboll var den enda "träningen" jag fick idag.

Matmässigt har det gått ok, har käkat en del vitt bröd och så som jag ville få slut på. Annars gjorde jag en ratatouille som blev väldigt god. Åt den med bröd, hade valt kyckling annars om jag haft det hemma.


Imån är det nya tag. Body Pump kl 11.

Matplanering för imån:
Frukost: Havregrynsgröt + ägg
Lunch: Ratatouille + köttbullar (lite skumt kanske, men gott)
Mellanmål: Äggröra
Kvällsmat: Nudlar + kålsallad + ägg

Tänkte att om jag planerar maten dagen innan så kanske det blir lättare att hålla sig ifrån onyttigheter...

Vi får se :)

Mål för september

Satt och läste några av de bloggar jag läser för inspiration. Finns så många duktiga tjejer som kämpar med mat och träning och skriver jtteinspirerande om det. Iallafall så kom jag in på Miss Viktig's blogg och hon hade skrivit ett inlägg om att hon inför augusti satte upp lite mål för månaden. Det tyckte jag var en jättebra idé, så kan man jämföra sen när månaden är slut.

Här är mina:


Motivationsbilder


Dagens träning

Nu drar jag och simmar. 45 min - 1 h ungefär ska jag väl kunna skrapa ihop.

Måndag

Måndag och nya tag. Har alla förutsättningar för att det ska bli en bra vecka. Så skönt med måndag, man känner verkligen att det är en nystart.
Ska jag bikta mig lite så var väl gårdagen ingen större hit i mitt nya nyttiga liv. Pappa och hans fru var här och vi gick på pizzabuffé. Hoppsan. Jag hann inte med någon träning.. ajdå. Och sen på kvällen var jag hemma hos en kompis som hade dukat upp värsta snacksbordet med chips, dip, nötter etc etc. Hon hade även grönsaker och frukt så jag försökte hålla mig till det men det gick sådär bra.

Pappa hade även med sig IKEA-pizzor (ni vet sånna panpizzor man har i frysen) grejen är bara det att jag bor så litet så jag har ingen frys. Så idag har jag bjudit hem en kompis som ska hjälpa mig äta så jag "slipper" äta upp allt själv. Men fattig student som man är vill man ju inte slänga mat.

Hade tänkt gå och simma i morse men var så tusans trött så jag skippade det. Det får bli i eftermiddag istället. Det känns som att det är viktigt att träna på måndagen så man känner att man fått en bra start på veckan. Är nog lättare att hålla i det då.

Mina mått

Mätte mig idag förresten.
Tänkte att det kan vara ett bra sätt att se resultat. Har ingen våg i min lägenhet så det blir lite svårt att se viktresultat.

Överarm: 25 sm
Bröst: 94 cm
Midja: 74,5 cm
Mage: 93 cm
Rumpa: 102 cm
Lår: 60,5 cm
Vad: 34 cm

Det känns ok :)

Igår var jag och simmade. Det blev sammanlagt 45 minuter men jag har ingen träningsverk idag så jag tog nog inte i ordentligt. Får jobba på det :) Men det var skönt att röra på sig lite. Har ju tänkt komma igång nu hur länge somhelst men det är alltid saker i vägen.

Just nu har vi nollning för våra utbytesstudenter och då blir det ju en hel del fest och aktiviteter så det är svårt att planera med mat och träning etc. Men får gör det bästa av situationen.

Idag kommer min Pappa och hans fru och ska hjälpa mig fixa iordning min lägenhet. Då blir det säkert lite fika och så. Det får man ta. Kanske hinner med en kvällspromenad.

Jag har iallafall ätit en stadig frukost idag. Havregrynsgröt med kanel och äpplen och två knäckebröd med makrill. så ett plus för mig :)

Nya tag

Jag har funderat och funderat den senaste tiden och kommit fram till hur jag vill göra med kost och träning. Jag vill inte svälta mig och jag vill inte gå efter någon diet. Däremot har jag kommit fram till fem riktlinjer som jag ska leva efter.

1. Träna 3 ggr i veckan
2. Välja vin istället för drinkar och cider så ofta det går
3. Äta godis/kakor/skräpmat etc en dag i veckan
4. Skära ner på kolhydrater i den vardagliga kosten
5. Alltid äta frukost

Det här borde ju även jag kunna följa. Tror det värsta kommer bli det med frukosten. Är så himla kass på att ta mig upp på morgonen och prioriterar att sova framför att gå upp och käka.

Så tänkte jag, vad tror ni om det?

RSS 2.0